Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ry

Pitky korona-aikana

Pitkylle on vähän tylsää tämä epidemia-aika, kun ideamme on tapahtumissa ollut ihmisten fyysinen tapaaminen ja keskustelu. Nyt täydellinen hajautettu etätoiminta tuntuu kovin laimealta. Mutta olosuhteisiin pitää sopeutua, eli siihen, että tulevat asialliset iltapalat ovat käytännössä webinaareja ja että kevätkokous jää etäkokouksena vähän torsoksi ilman yhdessäoloa, illallista ja kokousta edeltävää esitystä (jollainen olisi etäkokoustaessa turhan kuormittava eikä enää houkutus). Kevätkokouksen osalta pitääkin miettiä jotain korvaavaa sosiaalista tilaisuutta heti, kun epidemia hellittää.

Mutta olosuhteet vaihtelevat ja epidemiat poistuvat. Hyvää tässä on meillekin se oppimiskokemus, että tarvittaessa voidaan järjestää ihan webinaarejakin. Monimuotoisuus on ollut arvomme ja on vain hyvä, jos se lisääntyy käytännön toiminnassa.

Mutta ennen kaikkea toivotaan, että kaikki selviävät hyvin tästä poikkeustilanteesta. Epidemian yltyessä ei yhdistystoiminta ole ihan ykkösasia, vaikka onkin yksi päiviä rikastava elementti.

t. Matti Vuori

Kuvituskuva - koronavirus sormissa ihmeteltävänä

Artikkelilaji: