Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ry

Tunnelmia Pitkyn kevätkouksesta 2018

sali esityksen alussa

Pitkyn vuoden 2018 kevätkokousta vietettiin Central Officessa perjantaina 6.4. Illan aluksi Timo Häkkinen Contrasecista piti ajankohtaisen esittelyn IoT:n riskeistä. Puutteellisesti suunnitellut ja konfiguroidut IoT-systeemit ovat riski niin kodeissa kuin tehtaissakin. Niiden kautta voidaan tehdä erilaisia hyökkäyksiä, vakoilua ja kiusantekoa - tai valmistaja voi joku päivä kytkeä ostamasi laitteen pois päältä! Huomiota olisi kiinnitettävä laitteiden valintaan, koko verkkosysteemin suunnitteluun, päivityksiin ja toimintaan ongelmatilanteissa - mitäs, kun digitaalinen ohjaus vaikka veden syötölle tai ovelle ei toimikaan? Onnistuuko ihan fyysinen käyttö? Valitettavasti tekniikan tekeminen turvalliseksi on vaikeaa ja osaamista puuttuu valmistajilta, ratkaisukonsulteilta ja ostajilta.

Timo Häkkinen

Varsinaisessa kokouksessa käytiin läpi viime vuoden toimintaa. Uusi puheenjohtaja Anu-Maria Laitinen oli ensimmäistä kertaa jäsenkokouksemme ohjaimissa. Tilaisuuksia ja niissä kävijöitä on ollut paljon ja "vanhat" kerhot - PM Club, ICT Ladies Pirkanmaa - ovat olleet aktiivisia. PitKyber-kerhon toiminta käynnistyi vuoden lopulla. Viime vuoden tulos oli suunnitellusti negatiivinen, mutta yhdistyksen talous on hyvässä kunnossa. Toiminnantarkastaja Saul Wiinamäki antoi puhtaat paperit.

Anu-Maria Laitinen  Saul Wiinamäki

Illallismenu todettiin onnistuneeksi. Tarjolla oli porsaanjauhelihasalaatti yrittien kanssa, paistettua kanaa cashew-pähkinöiden kanssa, naudanlihaa punaisen curryn ja kookosmaidon kanssa, paistetut vihannekset soijakastikkeella, jasminriisiä, Cantina Colli Ripani Rugaro Gold Pecorino Offida DOCG Pharus 2015, Bodegas Santalba, Haro, Rioja Vina Hermosa Seleccion 2015, ym...

Herkullisen illallisen jälkeen pääsimme tutustumaan insinööriin, humanistiin, koodariin.piirimyyjiin jo jopa tuplatammiseen.

Kokoustunnelmia

Teksti ja kuvat: Matti Vuori

(joka ei edelleenkään pääse itse koskaan kuviin...)

 

 

Artikkelilaji: