Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ry

Asiallisessa iltapalassa tutustuttiin Haskell-kieleen

Keskiviikkona 26.9. kymmenkunta pitkyläistä tutustui Haskellin saloihin kouluttaja Juuso Vuorisen (Ideal Learning) johdolla asiallisen iltapalan äärellä. Kävimme ensimmäistä kertaa muutama vuosi sitten valmistuneen Lielahtikeskuksen viihtyisän kirjaston neukkarissa.

Lielahtikeskus

Hassell on hyvä kieli tutustua funktionaalisen ohjelmoinnin ideoihin, joita voi sitten tarpeen mukaan soveltaa muilla ohjelmointikielillä - niin funktionaalisilla kielillä kuin yleisohjelmointikielillä. “Haskell on puhtaasti funktionaalinen ohjelmointikieli, jolla ei ole sivuvaikutuksia”, sanoi kouluttaja Juuso. “Haskell on tiivistä ja tehokasta ja joku on sanonut sitä myös sen takia ekologiseksi ohjelmointikieleksi.”

Juuso Vuorinen

Osallistujat kuuntelivat keskittyneesti Juuson luentoa ja näppärimmät ehtivät myös kokeilemaan Haskellilla ohjelmointia. Funktionaalisuus taitaa olla koodauksen uusi trendi. Sen verran kiinnostavaa Haskell on, että pitkämatkalaisin osallistuja tuli tilaisuuteen ihan Espoosta saakka.

Neukkarissa pöydän ääressä

Juuso miettii myös aiheesta päivän kurssia. Jos se kiinnostaa, ottakaa häneen yhteyttä kurssin speksaamiseksi juuso.vuorinen@ideallearning.fi.

Teksti: Anu-Maria Laitinen

Kuvat: Matti Vuori

Artikkelilaji: