Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ry

Pitkyn 50-vuotisjuhlissa lämmin tunnelma

Pitkyn 50-vuotisjuhlia vietettiin Vapriikissa 11.11.2016 lämpimässä tunnelmassa. Kuuden kymmenen hengen juhlayleisö nautti yhdessäolosta, hyvästä ruoasta, lyhyistä puheista, hyvästä musiikista ja tanssista.

TIVIA:n toiminnanjohtaja Mika Helenius toi TIVIA:n terveiset: "Suomi nousee tai kaatuu yliopistokaupunkien mukana. Ne ovat avainroolissa ohjelmisto-osaamisemme ja sen kautta kansaivälisen kielpailukykymme kehittämisessä." Mika toi TIVIA:lta kunniakirjan ja pienen palkinnon pitkäjänteisestä työstä toimialueemme tietojenkäsittelytyön edistämisessä. Kiitos! Kuten etukäteen lupasimme, kaikki juhlan yhteydessä saadut lahjoitukset käytetään opiskelijoiden stipendeihin. Niillä tuetaan symbolisesti juuri uuden osaajakannan kasvamista.

TTY:ltä kävi Pitkyä tervehtimässä professori Kari Systä. Hän muistutti pitkästä seminaarihistoriasta - Oliopäivätkin täyttävät jo 25 vuotta! Kari toivoi ideoita seuraaviin päiviin ja muistutti, että Pitkyn puitteissa voitaisiin myös pohtia Tampere 3:n tietotekniikkaopetuksen ja -tutkimuksen asioita. Kari oli tehnyt onnittelukortin reikäkortista!

Matti Vuori loi katsetta Pitkyn historiaan ja tulevaisuuteen ja näki, että Pitkyllä on samankaltainen uudistumisen mahdollisuus kuin syntyessään ja silloin, kun Pitky oli moottorina edistämässä ATK-taitojen leviämistä kaikkialle.

Ilpo Tolvanen piti pienen paneelikeskustelun aiheena tänä vuonna vihdoin kuopattu Pitkyn Palvelut oy. Kuvassa vasemmalta Ilpo Tolvanen, Aki Pitkäjärvi, Jouna Järviö ja Ari Vuorenmaa.

Läsnä oli muitakin Pitkyn tärkeitä henkilöitä, mm. Pitkyn perustajajäsen ja ensimmäinen puheenjohtaja Ensio Näriäinen (alla vasemmalle puolellaan myös entinen puheenjohtaja Timo Poranen. Ihmettelyssä Kari Systän tuoma reikakortti - Ensiolla on sellaisia 40 erilaisen kokoelma) sekä Tansania-kehitysyhteistyön moottori Kristina Nokso-Koivisto. Se yhteistyö jatkuu edelleen ja tarjoaa myös pitkyläisille mahdollisuuksia uusiin työkokemuksiin.

Tilaisuudessa julkistettiin Pitkyn 50-vuotisjuhlajulkaisu pienenä alustavana paperipainoksena. Uusi painos otetaan, kun julkaisua vielä täydennetään. Julkaisun hienointa antia ovat entisten avainhenkilöiden haastattelut, jotka kertovat kiinnostavaa ajankuvaa ja tallentavat monilta osin Pitkyn historiaa ensimmäistä kertaa. Julkaisun voi ladata PDF:nä Pitkyn nettisivuilta.

Musiikkia juhlaan tarjosi duo U-CUT. Setti sopi yleisön makuun erinomaisesti ja sai monet tanssimaan.

Jatkoja viestettin rauhallisesti Central Officen toimistolla.

Nähdään juhlien merkeissä taas kymmenen vuoden päästä!

t. Matti Vuori

 

Artikkelilaji: